Oomipood

KOGUSELISED SOODUSTUSED

MIDA ROHKEM, SEDA SOODSAM!

PÜSIKLIENDI SOODUSTUSED

TAVAHINNAST VÄHEMALT -5%

PAKK DPD AUTOMAATI TASUTA

EESTI PIIRES ÜLE 50€ TELLIMUSTELE

Kuidas teha soodsalt kindlaks hoone soojuslekkeid?


Paljudes kodudes kulub elektri peale ühe rohkem raha ja seda põhjusel, et küte või lisaküte toimub elektri abil. Kulutuste vähendamise võimalus on suurendada elamu soojapidavust, leides üles kohad, kus on soojalekked. Selleks on parim viis termoskanneering termokaameraga, kuid need on eraisikule ja isegi paljudele korteriühistutele enamasti liialt kallid. Samuti pole odav ka teenuse sisseostmine.

Millised on siis soodsamad alternatiivid?
Üheks mooduseks on kasutada oma kätt, katsudes seina ning nii kindlaks teha külmasillad, kuid puuduseks on käe vähene tundlikus ja tihtipeale ei ulatagi käsi igale poole. Lisaks pole tõsine argument "et mulle tundus, et see nurk, aknaserv jne on külmem kui mujal".
 
Teine viis on kasutada palju odavamat kontaktivaba infrapuna-termomeetrit, mis mõõdavad kiiresti ja täpselt pinna temperatuuri.
Mida külmem ilm seda lihtsam on üles leida kohad, kus külm sisse tuleb ja soe välja läheb. Tuleb vaid vajutada termomeetri päästikule ning ja lasersihik näitab mõõdetava ala keskkoha.
Liikudes mööda seina ja termomeetri näidu muutus allapoole näitab ära kohad, kus toimub soojuse kadu.
 
IR termomeeter võimaldab kiiresti saada selgust küttesüsteemi radiaatorite siseneva ja väljuva vee temperatuuri kohta ning lihtsustab vajadusel kogu küttesüsteemi häälestamist.
 
Talvel elektritarbimine kasvab ning maja/korteri kilbile langeb tavapärasest suurem koormus. Aja jooksul elektrilised kontaktid oksüdeeruvad, kruviühendus "väsib" ja selle tõttu kontakti takistus suureneb. Suure koormuse korral eraldub kontaktil hajuvõimsus, mis on võrdeline kontakti takistusega ja voolu ruuduga (P=I²R).Soojuse kasvuga oksüdeerub/põleb kontakt veel kiiremini, mis viib lõpuks välja kilbi põlenguni või halvemal juhul maja hävinguni. Oluline on seega kontrollida enne kütte perioodi algus elektrisüsteemi olukorda, mida saab teha nii visuaalselt, kontrollides kontaktide olukorda ja mõõtes täiskoormuse korral kilbis komponentide ning ühenduste temperatuuri. Ohutuks mõõtmiseks sobib samuti ainult kontaktivaba termomeeter.
 
Vaata kontaktiga ja kontaktivabade termomeetrite valikut siit:


Kuidas valida digilevi vaatamiseks seadmeid
Kuidas valida digilevi vaatamiseks seadmeid
1. juulist 2010 a. minnakse Eestis täielikult üle digitaalsele televisioonile ja neil, kes selle ajani nautisid katuse- või toaantenniga tasuta kolme telekanalit, ei ole enam võimalik tavapäraste vahenditega televiisorit vaadata. Õnneks ei ole vajalike seadmete hind enam kõrge ega ülesseadmine ülemäära keeruline. Digilevi plussideks on rohkem kanaleid (senise kolme asemel viis), tunduvalt parem kvaliteet, elektrooniline saatekava, mida näete ühe nupuvajutusega otse teleri ekraanil ning ruumiline heli, mida analoogtelevisioon ei suutnud edastada....Loe edasi...
Näitan 1-24 tulemust 48-st
Arhiiv